Verrassing in de geitenstal

Op Zorgboerderij BuitenGewoon, locatie Pijnacker, stond ons in 2016 een leuke verrassing te wachten. Op een ochtend liepen we de geitenstal binnen om de geiten te voeren, en daar zagen we ineens ook een aantal andere dieren rondlopen. We stonden even verbaasd te kijken: het waren namelijk tien kuikens! Waarschijnlijk heeft een kip van de buurman zich enige tijd verscholen onder de vlonder bij de geiten en daar haar eieren uitgebroed.

Het was natuurlijk niet zo’n geschikte plek voor moederkip en kuikenkroost, omdat er ook nog zeven geiten in het hok rondliepen die een stuk groter zijn. In korte tijd heeft vrijwilliger  Herman een kippenhok voor de kuikens en de moederkip ingericht. Daar konden ze goed in vertoeven.  Ook van de bezoekers kregen de kuikens een warm welkom. Ze kregen allerlei lekkers en werden goed door hen verzorgd.

Na een aantal weken kregen de kuikens een nieuw ‘thuis’ bij vrijwilliger Ria en haar partner. Desondanks hebben we geen definitief afscheid hoeven nemen. De kuikens – die inmiddels kippen zijn geworden – kunnen we nog regelmatig bezoeken in de volkstuinen, gelegen aan de Nieuwkoopseweg. Hartstikke leuk!