Dagverzorging

Wij bieden op doordeweekse dagen dagverzorging in een kleinschalige, landelijke omgeving voor mensen met dementie die nog thuis wonen.

Doel

Het doel van de dagverzorging is de opvang en verzorging van mensen met dementie en het begeleiden van mantelzorgers. In een veilige en voor hen vertrouwde omgeving bieden we activiteiten die aansluiten bij hun vroegere omgeving, beroep en/of hobby’s. Dit verhoogt hun levenskwaliteit. Het houdt mensen in beweging en geeft ze een voldaan gevoel. Dat is de essentie van BuitenGewoon. Wij zijn ervan overtuigd dat bezoekers het beste zo lang mogelijk kunnen meehelpen met de werkzaamheden in en rond de boerderijen. De ervaring leert dat mensen langer stabiel blijven wanneer ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan hun directe omgeving.

Hoe ziet een dag eruit?

We starten om 10:00 met samen koffiedrinken en bijpraten. Na de koffie verdelen we de klusjes. De mensen gaan aan de slag met herkenbare dagelijkse bezigheden zoals eten koken, dieren verzorgen en in de moestuin werken. Vaak gaan mensen wandelen of een ritje maken op een duo-fiets. Tussen de middag eten we gezamenlijk de zelfbereide warme maaltijd. Daarna worden er weer activiteiten uitgevoerd,  afhankelijk van het seizoen en het weer. Rond 16:00 worden de mensen opgehaald of thuisgebracht.

Doelgroep

De doelgroep zijn mensen die affiniteit hebben met het buitenleven en geestelijk en sociaal in onbalans zijn geraakt. Zij hebben bijvoorbeeld de diagnose Alzheimer, Parkinson, Frontotemporale dementie (FTD) of niet-aangeboren hersenletsel.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij zorgboerderij BuitenGewoon indien u een diagnose heeft en in het bezit bent van een geldige indicatie vanuit de WMO of de WLZ.

Download hier het aanmeldingsformulier voor dagverzorging

Uw huisarts, wijkverpleger, case-manager of behandelend arts kunnen u ook aanmelden. Zodra de aanmeldingsformulieren bij ons binnen zijn, wordt er door ons een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt bekeken of dagverzorging op zorgboerderij BuitenGewoon geschikt is.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Arjo of Marinel Buijs via info@zorgboerderijbuitengewoon.nl.

Financiën

De dagverzorging wordt vergoed vanuit de WMO of de WLZ. Ook wordt er door het CAK een eigen bijdrage geïnd, de hoogte hiervan is inkomensafhankelijk.