Op het terrein van zorgboerderij BuitenGewoon aan de Zuideindseweg staat sinds kort een tuinkas. Een grote wens die vanwege de benodigde vergunning en financiën even op zich liet wachten. Onlangs deed Groen Agro Control een extra donatie voor dit doel en samen met de gift van vier kerkelijke gemeenten uit Pijnacker waren daarmee de financiën voor de bouw rond. Groen Agro Control schonk eerder al € 5000,- voor de realisatie van deze kas. Daaruit blijkt zijn grote betrokkenheid bij dit groene initaitief van Zorgboerderij BuitenGewoon.

In de kas van 70 vierkante meter komen planten en groenten te staan. Zowel in de volle grond als op kweektafels. Hij is bedoeld voor momenten dat het weer het niet toelaat om buiten te werken. Verder kunnen er ook workshops en bijeenkomsten worden gehouden.

Stichting Vrienden van Zorgboerderij BuitenGewoon wil de kas voor het winterseizoen verder inrichten. De vloer zal voor een deel geplaveid worden met authentieke stenen uit de boerderij. Er staat een houtkachel op de verlanglijst om het in de winter warm te stoken en er zijn stoelen en tafels nodig om te zitten en aan te werken. Kortom, we zijn nog op zoek naar bedrijven en particulieren die net als Groen Agro Control dit groene zorginitiatief willen steunen. Zorgboerderij BuitenGewoon is een ANBI-stichting, dus giften zijn fiscaal aftrekbaar.