De zorgboerderij aan de Zuideindseweg in Delfgauw heeft naast dagverzorging ook een woonvoorziening voor veertien mensen met dementie. De bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer die naar eigen wens kan worden ingericht, en een eigen badkamer. Er is een ruime, gezellige woonkamer en een grote woonkeuken.
Bij de woonvoorziening zijn 24 uur per dag professionele zorgverleners aanwezig die vanuit de visie van Zorgboerderijen BuitenGewoon met liefde en toewijding de bewoners ondersteunen. Dat geeft bewoners een warm thuisgevoel op de zorgboerderij.
Wonen in vertrouwde omgeving
Het ideaal is dat mensen die eerder gebruikmaakten van de dagverzorging of de respijtzorg van BuitenGewoon, hier een plaats krijgen wanneer 24-uurs verpleeghuiszorg nodig is. Zij blijven dan in een bekende en vertrouwde omgeving. Zo is de overgang naar de definitieve woonsituatie minder ingrijpend, en voelen ze zich sneller thuis. Een voordeel is ook dat de nieuwe bewoner al mensen kent van de dagverzorging.
Familieparticipatie
Bij zorgboerderij BuitenGewoon vinden we het belangrijk dat familieleden, mantelzorgers en medewerkers samenwerken in de zorg voor de bewoners. De kennis en ervaring van de familie/mantelzorger is voor de medewerkers de basis in de omgang met de bewoners. Daarom worden mantelzorgers actief betrokken bij de zorg en het wonen op de boerderij:
- Er wordt samen met de bewoner en de mantelzorger een zorgleefplan opgesteld.
- Verschillende keren per jaar zijn er ‘familieavonden’, waarin de geboden zorg en het beleid van de zorgboerderij wordt besproken.
- Er vinden klanttevredenheidsonderzoeken plaats.
Soms bestaat er bij familie en/of mantelzorger behoefte aan aanvullende ondersteuning of informatie. Wij bieden daarom een aantal extra’s:
- De mogelijkheid om op de zorgboerderij te logeren, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte van de bewoner of als familie/mantelzorger erg ver weg woont.
- Een gesprek met een deskundige over het wonen en de geboden zorg.
-
Themabijeenkomsten.
Aanmelden / zorgindicatie
Om te kunnen wonen bij zorgboerderij BuitenGewoon is een door het Centraal Indicatieorgaan voor de Zorg (CIZ) afgegeven indicatie nodig met daarin de functies Verblijf (VB) en Behandeling (BH) op psychogeriatrische grondslag. Meestal betreft dit een indicatie ZZP5 of hoger.
Heeft u vragen of wilt u iemand aanmelden dan kunt u contact opnemen met Arjo of Marinel Buijs via info@zorgboerderijbuitengewoon.nl
Financiën
Vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) worden verblijf, voeding, zorg en medicijnen van de bewoners vergoed. Wel wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) een eigen bijdrage geïnd, de hoogte hiervan is inkomensafhankelijk. U kunt op de website van het CAK uitrekenen wat u ongeveer gaat betalen. Een aantal kosten worden niet vergoed. Te denken valt aan bepaalde waskosten, toiletartikelen en extraatjes. In een persoonlijk gesprek na aanmelding zal dit verder worden toegelicht.
Klachten of complimenten
Bij BuitenGewoon doen wij ons uiterste best voor de bewoners en hun familie. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Dit willen wij graag weten, zodat wij met uw opmerkingen onze zorg kunnen verbeteren. Als eerste kunt u terecht bij de medewerkers ter plaatse. Komt u er met hen niet uit, dan kunt u een afspraak maken met Arjo Buijs. Wanneer u een officiële klacht wenst in te dienen dan kunt u gebruikmaken van de klachtenfunctionaris van de Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest waar BuitenGewoon mee samenwerkt.
Uiteraard horen wij graag dat u tevreden bent. U kunt dat direct aan de medewerkers laten weten. Ook kunt u uw positieve ervaringen kwijt op de website van www.zorgkaartnederland.nl of like ons op Facebook.