Personenbus voor Zorgboerderij BuitenGewoon

De stichting Vrienden van Zorgboerderij BuitenGewoon kreeg afgelopen september officieel de sleutels van de personenbus uitgereikt. De aankoop was mogelijk gemaakt door de Protestants Christelijke Bejaardenbond (PCB) uit Delft, in samenwerking met de Centrale Diaconie van de PKN Delft. De heer Veenendaal (links op de foto) van de PCB droeg namens de PCB de sleutels over aan Erik Passchier van de Stichting Vrienden van Zorgboerderij BuitenGewoon.

De speciaal aangepaste personenbus is geschikt voor 8 personen, en is voorzien van een lift voor rolstoelgebruikers. Hierdoor kunnen ook 4 mensen in een rolstoel mee.

De bus zal ingezet worden voor vervoer van en naar de locaties van zorgboerderij BuitenGewoon, en voor excursies met de bezoekers.

Vrijwilligers actief met NL Doet

Op vrijdag 10 maart was er een grote groep vrijwilligers actief aan op de
nieuwbouwlocatie van Zorgboerderij BuitenGewoon aan de Zuideindseweg. Ze
waren gekomen om hun steentje bij te dragen aan het NL Doet initiatief van
het Oranjefonds en hebben zich ingezet op de buitenterreinen. De bouw van de
nieuwe locatie vordert gestaag, en dat betekent dat er al veel opgeruimd kan
worden. Zo werd onder andere de oude bouwkeet ontmanteld en in een container
verwerkt, en werd er in de tuinen gewerkt. Het was een mooie dag voor de
buitenklussen te doen, en we danken alle vrijwilligers voor hun inzet!

Wandel mee met de 3e editie van de WandelExperience!

Op zaterdag 6 mei kunt u weer lekker wandelen in Delft en omstreken tijdens de WandelExperience. U kunt een wandelroute kiezen van 5, 12 of 23 kilometer. Starten kan tussen 9.00 – 13.00 uur vanaf de schoenenwinkel Van Dalen Voet&Schoencentrum aan de Westlandseweg 9-11 in Delft. Het inschrijfgeld van  €5,00 komt volledig ten behoeve van Zorgboerderijen BuitenGewoon. Er zijn leuke acties in de winkel en er wordt gezorgd voor een hapje en drankje voor onderweg. Tijdens de route kunt u een gratis kopje koffie of thee drinken op een leuke locatie. We maken er een gezellige en sportieve dag van. Wandelt u mee?

Hier kunt u zich inschrijven

of via de e-mail: info@lekker-lopen.nl of telefoonnummer 015-2622939.

Graag tot ziens bij de start op zaterdag 6 mei!

Van Dalen Voet&Schoencentrum Delft

Winnaar Specsavers spaarronde 2017

Wij hebben tijdens de stemronde voor de spaarronde 2017 de meeste stemmen opgehaald! Iedereen bedankt die heeft meegestemd! Specsavers Delft gaat een jaar lang sparen voor Zorgboerderij BuitenGewoon. Voor elk montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag.

(meer…)

BeestenBende

Verrassing in de geitenstal

Op Zorgboerderij BuitenGewoon, locatie Pijnacker, stond ons in 2016 een leuke verrassing te wachten. Op een ochtend liepen we de geitenstal binnen om de geiten te voeren, en daar zagen we ineens ook een aantal andere dieren rondlopen. We stonden even verbaasd te kijken: het waren namelijk tien kuikens! Waarschijnlijk heeft een kip van de buurman zich enige tijd verscholen onder de vlonder bij de geiten en daar haar eieren uitgebroed.

(meer…)

Nieuwe rolstoel

De bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zijn blij met de nieuwe rolstoel die is geschonken door de Vrienden van Zorgboerderij Buitengewoon.
Deze rolstoel duwt licht en rijdt soepel over de paden en lanen rondom de zorgboerderij in Delfgauw. Er wordt dan ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Groen Agro Control doneert 5000 euro

Directeur Bert van Tol heeft namens Groen Agro Control een cheque van 5000 euro overhandigd aan Erik Passchier en Arjo Buijs, die namens de Vrienden van Zorgboerderij Buitengewoon te Delfgauw aanwezig waren. Groen Agro Control bestaat dit jaar 20 jaar en heeft op 1 oktober een feest georganiseerd voor zijn klanten en hierbij het verzoek gedaan om geld te doneren voor de Zorgboerderij.
(meer…)

Deelname Pijnacker Nootdorpse uitdaging

Op 27 oktober 2015 heeft de eerste Maatschappelijke Beursvloer Pijnacker-Nootdorp  plaatsgevonden. Dit is een evenement met als doel om maatschappelijk betrokken ondernemers/bedrijven te matchen met maatschappelijke organisaties, en met gesloten beurs een samenwerking op te zetten.
De Stichting Vrienden Van Zorgboerderij BuitenGewoon was aanwezig in restaurant de Brede Hoek waar het evenement werd gehouden. Het werd een gezellig drukke en succesvolle avond. Er zijn meerdere interessante matches gemaakt die in de nabije toekomst allemaal vervolg gaan krijgen.

Presentatie aan Bewoners Vereniging Oude Leede

De Stichting Vrienden Van Zorgboerderijen BuitenGewoon heeft de vergadering van de BOL (Bewoners Vereniging Oude Leede) bijgewoond. Hier hebben we een presentatie gegeven over de mogelijkheden die het nieuwe initiatief “Groen Verbindt” van het Oranjefonds voor de bewoners van Oude Leede en de zorgboerderijen BuitenGewoon kan bieden. Het doel was om te zien of een samenwerking tussen zorgboerderij 3 en de BOL en/of de bewoners van Oude Leede middels het Groen Verbindt project geïnitieerd kan worden. Dit kan voor de bewoners van Oude Leede en de bezoekers/bewoners van zorgboerderij locatie 3 een unieke mogelijkheid bieden om middels groen en sociale activiteiten deze doelgroepen te verbinden. Binnenkort worden vervolgstappen genomen om ons in te schrijven voor dit project van het Oranjefonds.